Балкан
23. May 2016 - 21:09

Чудо на небото над Пекинг: Кина на неверојатен начин се прости од Бата

Легендарниот актер Велимир Бата Живоиновиќ (82) почина во болницата Свети Сава во Белград. Веста за смртта на Бата одекна во сите некогашни југословенски републики како и во светот, а посебно оваа вест ги погоди Кинезите. 

Бата бил многу почитуван од Кинезите додека денес во Пекинг се случил неверојатен феномен. 

Пекинг денеска се прости од големата актерска легенда Бата Живоиновиќ на неверојатен начин. Во Кина во чест на Бата приредиле нешто што ретко се гледа.