Живот
30. April 2018 - 13:28

Четири девојки правеле селфи на мост, а во следниот момент се случила голема катастрофа

Четири девојки одлучиле да прошетаат по стариот железнички мост и да направат селфи фотографија. Следниот момент се случила вистинска катастрофа, мостот пропаднал и тие паднале од висина од 30 метри.

Девојките од Бразил на возраст од 15, 22 и 26 години претрпеле повеќекратни скршеници на нозете, а на едната ѝ е скршено и стапалото.

Како што се наведува во извештаите, стариот железнички мост се срушил додека девојките се обидувале да се фотографираат. Локалните медиуми објавиле нивна фотографија која настанала непосредно пред катастрофата.

На неа се гледаат три девојки кои позираат на врвот од неупотреблив железнички мост и четвртата која ја држи камерата и го забележува моментот со фотографија.

-Мостот се користи како пруга, младите девојки пропаднале, но за среќа преживеале, благодарејќи на службата за итни случаеви - истакнал локалниот полицаец Марсело Фреитас.