Македонија
15. јуни 2018 - 10:26

Честитка од претседателот на Собранието по повод Рамазан Бајрам

Претседателот на македонското Собрание Талат Џафери упати честитка до припадниците од исламска вероисповед по повод денешниот празник Рамазан Бајрам. 

- Посакувам овој празник да ве најде во добро здравје, во благосостојба во вашите домови и хармонија во семејниот круг. Ова се времиња на историски предизвик и искушенија за Република Македонија, и затоа посакувам меѓу сите граѓани да надвладее мудроста, разбирањето и визионерството. Заедно, сплотени, сме посилни, помудри и ќе бидеме ветер кој ќе ја носи Република Македонија во вистинскиот правец, а тоа е полноправно членство во НАТО и ЕУ, природен и цивилизациски дел од европското семејство и европските вредности, напиша Џафери во честитката.