-->
-->
Цел живот погрешно готвите и го уништувате вкусот - Еве како правилно се прави пире од компири
-->
Повеќето од нас го варат компирот, го процедуваат и потоа додаваат млеко или путер и прават пире. А потоа уживаат во вкусот, меѓутоа познатиот готвач Тајлер Флоренс тврди дека на тој начин го уништуваме вкусот.
Компирот има многу деликатна и преубава минерлана линија на вкус, а кога го вариме во вода и потоа ја цедиме, буквално го фрламе и неговиот вкус, објаснува Флоренс.
Тој препорачува компирот предходно да го исецкаме на парчиња и потоа да го вариме во мелко или путер како би го випл целиот вкус.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Вреди: Не треба да се отвораат старите рани
-
Победа над Фарски Острови - македонските ракометари се пласираа на Светско
-
Пендаровски се заблагодари на граѓаните за укажаната доверба
-
ЦУК: Спасени две лица кои со „квадрицикл“ излетале во провалија на Шара
-
Приштина: Притвор од 30 дена за државјанин на Србија вмешан во ланските немири во северно Косово
-
ЕУ потсетува на важноста од целосно почитување на Договорот од Преспа
-
Мишел и Фон дер Лајен со честитки во Сиљановска Давкова: Очекуваме соработка на европскиот пат на земјата
-
Алексеј Навални постхумно ќе ја добие наградата за мир во Дрезден