Македонија
3. August 2020 - 15:32

Бројката на починати од Ковид-19 во Македонија достигна 500 – Гостивар го надмина Скопје по новорегистрирани случаи изминатото деноноќие

Со денешните 3 смртни случаи од компликации од Ковид-19 бројката на починати лица во Македонија од почетокот на пандемијата достигна 500. Од дневната статистика на министерството за здравство за одбележување е фактот што после неколку месеци во Скопје се регистрирани помалку случаи од друг град во државата. Изминатото деноноќие во главниот град има 14 новозаразени, а најмногу односно 22 случаи има во Гостивар. Во оваа општина во моментот има околу 300 активни случаи. А за една недела во целиот гостиварски регион има 100 новоинфицирани.

 

Александар Динев