Македонија
18. January 2018 - 12:52

Богомила - село во прегратките на Јакупица, Даутица и Бабуна, на поп Богомил и Петар Поп Арсов...

Селото Богомила крие во себе горд народ на традиција, обичаи и славење на слава, обредите за плод и род на нивите, село кое задржало во себе дел од едно дамнешно минато.
 
На влезот во селото има римски мост, на другиот крај има бунар од турско. Во секој поглед интересно како авантура и вреди да се посети.
 
Поп Богомил, Петар Поп Арсов, скриено село во прегратките на планините Јакупица, Даутица и Бабуна. Тоа е село Богомила низ кое ве води Томче.
 
https://