Спорт плус
3. October 2015 - 22:03

БК „Аперкат“ организатор на боксерски турнир

Боксерскиот клуб „Аперкат“ денеска организираше „Меч на шампионите“, на кои настапија боксери во повеќе возрасни катергории, додека во конкуренција на деца имаше и меч во женска категорија.
Во јуниорска конкуреција победници по категории беа:
56кг Јасмин Мифтар-Аперкат - Богдановски Богдан-АС 2:0
64кг Никола Арсов-Куманово - Филип Лазовски-БК Нокаут 2:1
80кг Митров Андреј-Аперкат - Џаферовски Серхан-АС 2:1
69кг Ѓорги Трајковски-БК Шкупи- Љуљзим Исмаили-БК Шкендија 1:2
91кг Виктор Стефановски-Аперкат - Роберт Ристевски-Пинк Пантер 3:0
 
Кај сениорите се одржа една борба:
75кг Осман Демиров-БК Баргала - Гоце Јанески-БК Аперкат 1:2
Поединечните награди од овој натпревар ги освија:
Најдобар боксер на турнирот: Гоце Јанески - БК Аперкат
Најдобар техничар на турнирот: Осман Демиров - БК Баргала
Најперспективен боксер на турнирот: Шпенд Гафури - БК Тетово
Најборбер пар на турнирот: Митров Андреј- БК Аперкат и Џаферовски Серхан- АС
Најмлад пар на турнирот: Петар Арсов- БК Аперкат и Стојанче Корпашев- БК Пинк Пантер