Бизарно но вистинито
3. September 2016 - 11:40

Бизарно: Се обесила затоа што сакала да ја види другарката која починала...

25 годишната Џесмин Хауварт од Манчестер се обесила пробувајќи да ја види својат најдобра другарка која се убила две недели порано.

Мислејќи дека може да ја контролира смртта, Џесмин посакала да се сретне со најдобрата пријателка Диона, пред да продолжи со животот, бидејќи наскоро требала да се венча.

Двете другарки биле нераздвојни од детството и планирале еден ден во исто време да затруднат, како би поминувале заедно низ тоа искуство.

За жал, Диона која патела од депресија, ги „расипала“ нивните планови кога се обесила во својот дом.

Од семејството на Џесмин, кои наведуваат дека ништо упатувало дека таа може да крене рака на себе, покажуваат и нејзините покасно најдени писма, кои откриваат дека таа била суеверна.

Иако не навела што планира да направи, во нив спомнувала повеќе места, идеја за преоѓање на другата страна и разговор со Диона за последен пат.

Освен што ја изгубила другарката која и била како сестра, нејзината трагедија се согледува и наивноста дека може за момент да оди другиот свет па да се врати назад, несвесна колку малку е доволно некој да почине.