Бизарно но вистинито
2. November 2015 - 12:43

Бизарно, болно, шокантно но едноставно нова мода - Купете бубачка која на себе има накит и закачете ја

Цената на оваа бубачка со накит е со многу достапна цена од 14 до 35 американски долари. Бизарно, болно, шокантно но едно ставно нова мода. Во Мексико може да купите бубачка која е украсена со драгоцени камења. Неопходна е посебна умешност на уметникот кој изработува ваков накит. Тој мора да пази да не го оштети телото на бубачката додека и го става накитот и затоа оваа работа се смета за премногу деликатна - тврди Хозе Варгез, сопственикот на оваа работилница во која се продаваат бубачки со накит. Додека некои купувачи ги купуваат овие производи од љубопитност некои пак ги купуваат за да го носат накитот на себе. Овој тренд се појавил уште во осумдесетите години во минатиот век, но набрзо бил осудуван од здужението на животните.