Македонија
19. јуни 2024 - 12:21

Бислимовски: Мрежарината не може да се укине

Во пресрет на објавата на новата цена на електричната енергија која ќе ја плаќаме со сметките за наредниот месец, првиот човек на Регулаторната комисија за Енергетика денеска тврди дека нема начин во овој момент да се намали цената на така наречената мрежарина.

Тој вели дека според пресметките тоа значително ќе влијае на цената на електричната енергија.