Живот
4. January 2019 - 18:33

Бараат работници кои ќе се преселат таму: Даваат 10.000 долари, а ова им е најголем бизнис

Една од најмалку населените области во САД и лидер на производство на јаворов сируп, Вермонт усвои закон по кој ќе дозволи прилив на работници и во таа цел ќе им плати 10.000 долари за две години.
 
Имаме демографски проблем во државата. Потребни ни се повеќе луѓе“, вели гувернерот Фил Скот.
 
42,7 години е просечната возраст на населението, а Вермонт има 600.000 жители.
 
За оваа програма се издвоени 500.000 долари, а оние кои први ќе аплицираат, имаат поголеми шанси да добијат пари.