Џет-Сет
26. August 2015 - 16:57

Аркан кршеше се пред себе но кога ќе дојдеше дома... Еве што рече Цеца за нејзиниот сопруг!

Во својот живот по храбар човек не сум сретнала. Храброст која преминува во егзибиционизам - раскажала Цеца.
 
Фолк пејачката Цеца Ражњатовиж, во периодот од 1995 гоина до 2000 беше во среќен брак со Жељко Ражњатовиќ Аркан, кој за многумина е еден од најконтроверзните личности во тоа време.
 
Цеца, после неколку години по убиството на Аркан во тогашниот Интерконтинентал, ја отвори душата и зборуваше за нејзиниот покоен сопруг.
 
"За него прочитав и слушнав се и сешто пред да го запознам. Меѓу другото, дека е премногу опасен, што не дај Боже, ако го погледнеш на начин на кој не му се допаѓа, прво ќе те претепа, па потоа ќе зборува со тебе. Во својот живот по храбар човек не сум сретнала. Храброст која преминува во егзибиционизам. Смееше да направи се! Како жена да не умре за него", навела тогаш познатата фолк пејачка.
 
"Совршено зборуваше пет јазици, ја имаше прочитано сета светска литература. Беше интелигентен човек, лудо храбар, и над се невидено нежен. Ова го тврди 
жена која со него пет години делеше добро и зло. Во домот беше вистинско бебе", додала Цеца.
 
Раскажува дека пред него немала представа како изгледа светот на криминалот: "Пред Жељко немав никаков контакт со своетот на кирминалот и насилниците. Прв кого запознав а беше дел од сето тоа беше Жељко, останатите сите ги запознав преку него. До тогаш се дружев со естрадата", отворено раскажала Цеца.