Македонија
6. December 2019 - 11:00

Апостолски: Не почна седницата за оценка на обвинението на 27април

Не почна седницата за оценка на обвинението за организаторите на 27април, бидејки адвокатите побараа иземање на еден од судиите од судечкиот совет бидејки постапувал и во друг кривичен предмет, рече Јордан Апостолски, адвокатот на поранешниот директор на УБК Владимир Атанасовски.

Бараат за овој случај да постапува Меѓународниот суд на правдата во Хаг.

Елена Милошевска