Македонија
1. August 2017 - 21:35

Апел да се избегнува ноќна посета на шумата „Водно“ поради опасност од пожари

ЈП “Паркови и зеленило“ - Скопје упати апел за изебгнување на ноќна посета на шумата „Водно“ поради опасност од пожари.

- Апелираме до граѓаните, поради високите температури што следат наредните денови, и опасноста од евентуални пожари, да избегнуваат ноќна посета во парк – шумата “Водно“. Истовремено, замолуваме да се избегнува фрлање на отпушоци, правење скара на отворено и сите останати дејствија што се потенцијална можност за настанување пожари, се наведува во соопштението од ЈП “Паркови и зеленило“ - Скопје.