Македонија
15. October 2019 - 12:20

Алијансата на Албанците бара правно да се расчисти случајот со заменик министерот Асим Муса

Алијансата на Албанците побара правна разврска за случајот со заменик министерот за здравство Асим Муса кој е снимен како зема поткуп од 50 евра од пациент во струшката болница.

Ги повикаа истражните органи да ги испитаат сите случаи за пациенти на кои има било барано мито.

Според нив, заменик министер за здравство не може да врши интервенции согласно Законот за здравствена заштита.

Тие побарале уште пред 10 дена оставка токму од Муса заради случаите во кичевската болница, за греењето во ГАК Чаир и за болницата во Струга.

Александар Динев