Македонија
5. јуни 2020 - 12:15

88 нови случаи на КОВИД-19 во Скопје

Сеуште нема официјални информации од Институтот за јавно здравје за вкупната бројка на новозаболени на ниво на цела држава.

Според информации за Сител од Центарот за јавно здравје само во главниот град изминатото деноноќие се дијагностицирани 88 нови случаи позитивни на КОВИД-19. Најголем број од овие случаи се во скопската општина Чаир каде што според информациите има над 100 активни случаи на КОВИД-19.