Loading Video...
Свет
2. May 2021 - 16:28

400 илјади нови случаи и над 3,5 илјади починати од коронавирус во Индија

400 илјади нови случаи, а само во последниве 24 часа над 3 и пол илјади починати, е црниот рекорд на пандемијата која ја зафати Индија.

Вкупно се регистрирани 19 милиони заболени и, а над 200 000 луѓе починале од Ковид 19.  Но, експерите велат дека тоа не се вистинските бројки бидејќи голем број луѓе умираат во руралните средини каде никој не ги регистрира.