Македонија
13. April 2021 - 10:11

28 лица не го почитувале полицискиот час

Од Министерството за внатрешни работи соопштија дека полицискиот час од 20.00 часот (12.04.2021) до 05.00 часот (13.04.2021) не го почитувале 28 лица.

Во однос за мерката за носење лична заштита на лице во текот на изминатото деноноќие (12/13.04.2021) на територијата на Република Македонија, регистрирани се 431 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид-19.