Македонија
24. September 2020 - 21:17

16 „жешки точки“ во земјава и се закануваат на животната средина

Винил Хлоридот во ОХИС и истекувањето на јаловината од рудникот САСА во Каменичка река предупредуваат. Кои се 16те најжешки точки кои се закануваат на животната средина во земјава. Тие се наведени во стратегијата и за нив ќе мора да се најде решение? Кога, е тоа е дискутабилно.