Македонија
6. December 2023 - 12:34

ВМРО-ДПМНЕ бара проширување на истрагата за Палевски

ВМРО ДПМНЕ денеска бара проширување на истрагата бидејќи Палевски со години не бил казнуван за говорот на омраза.

„Со години Палевски е во етерот, ширејќи говор на омраза, добивајќи закрила од власта и наметнувајќи се над другите. Тој и неговата банда шиканираа луѓе, изнудуваа пари и наметнуваа влијание. Палевски и неговата банда повикуваа на тепање на луѓе, и сето тоа со години поминуваше неказнето. Палевски кој располагал и со бомби добиени од СДС со помош  на неговата банда се чувствуваше недопирлив. Таквата атмосфера која беше креирана со години од страна Палевски и неговата банда со медиумска платформа е една од причините за неговото однесување, чувството на неказнивост и семоќност“, се вели во соопштението на опозицијата.