Македонија
6. December 2023 - 11:42

Свети Климент Охридски - 8 Декември неработен ден за сите граѓани

Свети Климент Охридски - 8 декември (петок) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, овој ден е неработен согласно Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07).

Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот Св. Климент Охридски.