-->
-->
„Течно злато“: Никогаш не ја фрлајте водата во која ги варите тестенините
-->

Баш како и оризовата вода, така и водата во која се вареле тестенините си има свои предности. Само овој пат тие се повкусни, наместо здрави.
Чудесната вода од тестенини може да ви помогне да го финиширате јадењето со фантастичен крем или сос.
Сигурно многу пати додека сте јаделе тестенини во ресторан се прашувате како преливот е толку кремаст, а тестенините сочни, кога вас дома никогаш не ви излегува така.
Заборавате еден клучен момент - до сега секогаш сте ја фрлале тајната состојка.
Професионалните готвачи знаат дека малку од густата и заматена вода во која се вареле тестенините може да го подобри вкусот на целиот рецепт. Таа вода содржи скроб, па со самото тоа може да го згусне сосот и да му даде кремаста текстура.
Потребно е да имате на ум дека водата мора да биде солена и да се додаде на крајот од подготовката на сосот. Плус, ставете половина од мерката за сол од вообичаено.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Шведска може на Украина да и продаде помеѓу 100 и 150 борбени авиони „Грипен“
-
Вонредна есенска дератизација на територија на Општина Центар
-
Под истрага 12 лица осомничени за лихварство и перење пари
-
Нетанјаху: Израел не е протекторат на САД
-
Вардар четвртфиналист во фудбалскиот Куп на Македонија
-
Мицкоски: Потпишавме Меморандум за разбирање со „Бурсток“, која ќе инвестира во наменската воена индустрија во Македонија до 150 милиони долари
-
Координативна средба на Ѓорѓиевски со советничките групи од коалицијата – во фокус на разговорот биле првите чекори по преземањето на градот
-
ЕП усвои резолуција за Србија