Кумановец готви специјалитети од крокодил и зебра

Владимир Барџиќ (35) од Куманово, подотвува специјалитети од крокодил, зебра, кенгур, мечка и други еготични животни, за гости во хрватски ресторан на јадранското приморјe.
Барџиќ е специјализиран готвач за африканската кујна и на неговото мени се наоѓаат несекојдневни специјалитети за кои треба многу умешност и знаење. Toj последните две години е во Хрватска, а предходно работел во повеќе елитни ресторани, хотели и јахти во други земји. Моментно својата креативност и мајсторство, како шеф на кујна, го покажува во ресторанот Бодулка во Риека.
„Јас сум еден од малкуте на Балкан кои подготвуваат егзотични јадења и ја знаат афричката кујна. На менито се јадења од крокодил, зебра, кенгур, мечка, бизон, афрички ној и др“, - вели Владимир.
Тој објаснува дека од месото на крокодил може да се подготви комлетен оброк од ладно предјадење до главно јадење.
Повеќе прочитајте на КумановоЊус

Ново на Сител
-

Брош со дијаманти изгубен од Наполеон - продаден за скоро 3,8 милиони евра
-

Осум поранешни функционери од Општина Сарај и Град Скопје ќе одговараат за злоупотреба на службената положба
-

Фон дер Лајен најави исплата на шест милијарди евра поддршка за Украина
-

Дополнителен рок за пријавување за субвенциониран студентски оброк од денеска до 16 ноември
-

Собраниска делегација ќе положи цвеќе по повод 81 година од ослободувањето на Скопје
-

Општина Крива Паланка најтранспарентна локална самоуправа во државата
-

Најмалку 37 лица загинаа во Перу откако автобус падна во бездна длабока 200 метри
-

Приведени две лица во Валандово за управување возило под дејство на алкохол и за поседување дрога
