Моќен сок за имунитет и слабеење: Исфрла од телото се’ што штети!
Состојки:
4 средни моркови
2,5 сантиметри корен од ѓумбир
2 лимона (излупени)
2 чешниња лук
1 супена лажица јаболков оцет
Приготвување:
Ставете ги сите состојки во соковник. Пијте го два дена сокот што ќе го добиете. Се пие три пати дневно. Остатокот чувајте го во фрижидер. Не смее да стои подолго од 36 дена.
Овој сок успешно ги симнува килограмите, го снижува притисокот и го зајакнува имунитетот.
Морковот ги јакне ѕидовите на крвните садови и срцевиот мускул, го намалува нивото на лошиот холестерол и спречува мозочен удар, атеросклероза, проширени вени…
Ѓумбирот е најсилен антиинфламатор. Коренот може да ги ублажи болките во мускулите и да ја подобри дигестијата. Ѓумбирот го снижува крвниот притисок, го храни мозокот со кислород, богат е со витамини од групата Б, како и со аскорбинска киселина. Ја забрзува циркулацијата на крвта, го подобрува метаболизмот.
Лимонот е извор на витамин Ц, го подобрува имунитетот, игра клучна улога во формирањето колаген.
Лукот е клучна состојка во овој моќен сок. Тој е природен антибиотик, па се користи за лекување инфекции. Го намалува крвниот притисок, а сојузник е и во борбата против канцер.
Јаболковиот оцет е волшебен еликсир богат со минерали и ензими, како и витамини. Помага во подобрувањето на работата на дигестивниот систем, се бори против киселините, го регулира нивото на шеќер во крвта.
Ново на Сител
-
Нема опасност за населението од излевањето на Маркова река, уверуваат локалните власти
-
Путин се сретна со Додик во Москва
-
Предлог-измените на Законот за субвенциониран студентски оброк поминаа на собраниската Комисија за финансирање и буџет
-
Додик: Ниту побарав, ниту добив руско државјанство
-
Средба на претседателката Сиљановска-Давкова со учесниците на програмата „Конекција Оксфорд“
-
Отворена нова истрага против Марин Ле Пен - за закани кон судии
-
Заматена водата за пиење во Кавадарци
-
Предлог-измената за забрана на пиротехника во затворен простор помина на собраниската Комисија за одбрана и безбедност