Македонија
25. September 2023 - 15:41

Јас сум жена, што е побоженствено?

БОЖЕСТВЕН, СОЛЕН БАКНЕЖ...

Тоа е ефектот на овој крајно неповторлив, сончев парфем штом ќе дојде во контакт со кожата. Цветен и сладок, со навестување на солено море, создаден од Квентин Биш. Вегански, со 90% состојки од природно потекло, оваа божествена формула го прикажува најдоброто од ова време. 

ЈАС СУМ ЖЕНА, ШТО Е ПОБОЖЕСТВЕНО?

30 години по објавувањето на првиот мирис на Maison - класика, познавачите би можеле да кажат, Jean Paul Gaultier се потпира на квинтесенцијата на своето наследство за да создаде нов мирис кој ја слави новата верзија на женственоста сензуална, слободна, попотребна од кога било. Неверојатно шик, смел и божествено женски.

Течна и сензуална напнатост помеѓу два акорда, цветни и гурмански, се пробиваат со солена вибрација... величествено, соларно, спектакуларно, à la Gaultier, крин ја покажува својата сладострасност меѓу букет бели цвеќиња, додека совршено изматената меренга ја покажува вкусна кремаста сладост. Невидена зависност, спротивставена со солениот морски ветер што ве тера да сакате да јадете низ патеката на мирисот. Изненадувачки, зависно, волшебно, едноставно божествено.