-->
-->
Цел живот погрешно готвите и го уништувате вкусот - Еве како правилно се прави пире од компири
-->
![](/sites/default/files/styles/large/public/article/teaser-images/2017/march/krompir-kuvani-s-povrcem-e1479329289620-111160.jpg?itok=9LSBJP83)
Повеќето од нас го варат компирот, го процедуваат и потоа додаваат млеко или путер и прават пире. А потоа уживаат во вкусот, меѓутоа познатиот готвач Тајлер Флоренс тврди дека на тој начин го уништуваме вкусот.
Компирот има многу деликатна и преубава минерлана линија на вкус, а кога го вариме во вода и потоа ја цедиме, буквално го фрламе и неговиот вкус, објаснува Флоренс.
Тој препорачува компирот предходно да го исецкаме на парчиња и потоа да го вариме во мелко или путер како би го випл целиот вкус.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Рама: На изборите во Косово не давам предност на никого
-
Малолетник нападнат и ограбен во автобус на ЈСП
-
Ограбена аптека во Аеродром
-
Во Хрватска почна еднонеделен бојкот на маркетите Конзум
-
Тошковски: Потребни се сериозни реформи за поефикасен систем за справување со пожари и елементарни непогоди
-
Росица Кулакова: Kоренот на сите проблеми во општеството доаѓа од судскиот систем
-
91-годишна скопјанка измамена за 300.000 денари
-
64-годишен скопјанец пронајден починат во неговиот дом