Живот
29. November 2023 - 10:48

Ајдин со македонски песни направи концерт полн со емоции во родниот Сребреник

Дванаесетгодишниот Ајдин попознат како „бисерното грло“ заедно со својот професор и ментор Јасмин Брашњиќ направија концерт полн со емоции во својот роден Сребреник.

Велат- дома е најтешко! Ајдин и јас сме среќни поради вас. Ти благодарам граду мој! – со овие зборови Јасмин Брашњиќ му се заблагодари на својот Сребреник и преполната сала во Центарот за култура Сребреник.

Ајдин Османовиќ е чудото кое на социјалните медиуми ги расплака сите со првото видео на кое ја изведува нашата „Јано мори“.

Не застануваме тука, нашиот град и Македонија ни покажаа дека со изведбата на традиционални македонски песни и босански севдалинки сме на вистинскиот пат.