Македонија
6. December 2023 - 19:55

30 години дипломатски односи со Франција

Француската амбасада организираше одбележување на 30 години од воспоставување на дипломатски односи со Македонија. 

Во своето обраќање пред гостите, амбасадорот Сирил Бомгартнер, на македонски јазик, порача дека ја чекаат Македонија во европското семејство, каде што не чекаат и посакуваат.