Живот
9. March 2018 - 15:25

Земале 30 години старо Југо и од него направиле ѕвер кој оди над 100 километри на час на лед!

Иако по многумина сосема оправдано ја заработил титулта на најлош автомобил во историјата, овие момци покажле каков ѕвер Југо може да биде.

Екипа на тркачи од Америка земале Југо од 1988 година и од него направиле буквално тркачка машина.

Наместо стандардниот, во него ставиле 5.2 Л В8 мотор, гуми за возење по лед  и се тоа довело да овој мал автомобил може да оди преку 100 килметри на час.

Доколку не ни верувате, погледнете го видеото: