Македонија
14. March 2018 - 11:02

Затвореник предизвикал хаос во охридската келија

Затвореник направи голема штета во затворот во Охрид.  Според информацијата на полицијата, вчера во 15.45 часот во Полициската станица Охрид, вработен во Казнено поправната установа “Затвор Охрид“ пријавил дека на 12.03.2018 година во 20.20 часот во една од собите во притворското одделение, Л.М. (31) од Куманово, најверојатно со запалена цигара, запалил ќебиња и јоргани во просторијата каде бил сместен.

Од екипа на Територијалната противпожарна единица Охрид, како и од вработените во затворот, пожарот бил изгаснат.