Бизарно но вистинито
7. February 2016 - 12:05

Зарем е можно: Ја обвинил сопругата дека не ги врши домашните работи - И се заканува казна затвор од....

Една жена од Италија би можела да биде осудена на шест години затвор, бидејќи не ги извршувала домашните работи, пишува италијански „Local“.
 
Неименуваната 40 годишна жена ја пријавил нејзиниот сопруг, кој изјавил дека живеел во крајно нехигиенски услови, поради кои неговото семејство се уништува. Тој исто така се пожалил дека неговата сопруга многу ретко готви. Ова „занемарување“ траело веќе две години, додал тој.
 
Судењето е закажано за во октомври 2016 година, а доколку биде осудена, жената може да добие казна затвор од две до шест години.