Македонија
16. October 2019 - 19:20

Захариева: Одложувањето на преговорите со Македонија ќе ја влоши ситуацијата во регионот

Одложувањето на почетокот на преговорите за пристапување на Северна Македонија во Европската унија ќе ја влоши и дестабилизира ситуацијата во регионот, изјави  вицепремиерот Екатерина Захариева.

Бугарија го поддржа почетокот на разговорите и доколку нивниот почеток биде одложен за март следната година, тоа ќе биде огромна грешка, оцени Захариева, пренесува БГНЕС