Македонија
13. јуни 2021 - 15:35

Заев: Во Брисел прв Самит на НАТО со Македонија како полноправна членка

Утре во Брисел се одржува првиот Самит на НАТО на кој Македонија учествува како полноправна членка, објави премиерот Зоран Заев на неговиот фејсбук профил.

– Рамо до рамо со нашите сојузници, целосно сме посветени на колективната безбедност. Затоа што ние сме НАТО. Заедно сме посилни!, напиша Заев на неговиот ФБ.