Македонија
20. October 2021 - 16:39

Заев: Добивме жолт картон од граѓаните, ќе го послушаме нивниот глас за да не стане црвен

Граѓаните ни упатија јасна критика, опомена и казна. Тој глас го разбираме и уважуваме. Повеќе нема толеранција за повторување на истите грешки, рече премиерот Зоран Заев на прес-конференција.

Тој потенцира дека владеачката партија ги слуша луѓето, а не гази врз нив.

-Од понеделникот почнуваме со процес на редефинирање и унапредување на каналите за интеракција со граѓаните. СДСМ слуша и му верува на народот. Од овој момент се менуваме за граѓаните. Добивме жолт картон од граѓаните, од тоа колку ќе го послушаме нивниот глас зависи дали тој ќе стане црвен за секој од нас. Барам шанса за земјата и општеството. Барам да се обединиме и сплотиме, за Скопје и државата да не ни се вратат назад.
Ќе станеме подостапни за граѓаните, рече Заев.