Балкан
15. May 2021 - 14:32

Вучиќ: Наскоро граѓаните од регионот ќе може да се вакцинираат во Србија

Српскиот претседател Александар Вучиќ истакна дека наскоро сите од регионот  ќе може да се вакцинираат во Србија.

Вели дека наскоро ќе им биде овозможено на граѓаните на Македонија, Црна Гора и БиХ да се вакцинираат во Србија против Ковид-19.

Вели, Србија има доволно вакцини за разлика од другите земји од регионот.

-Србија има доволно вакцини. Наскоро ќе им овозможиме на сите граѓани на БиХ, Црна Гора и Македонија да можат да дојдат во Србија и да се вакцинираат, рече Вучиќ.