Македонија
13. July 2018 - 11:17

Возило донирано за болницата во Кавадарци

ЈЗУ Општа болница Кавадарци доби автомобил за потребите на медицнискиот персонал.
 
Автомобилот е донација на Дрекслмајер во рамки на програмата на компанијата за општествена одговорност.
 
Клучевите од автомобилот му беа врачени на директорот на болницата д-р Диме Коцев од страна на генералниот директор на Дрекслмајер Македонија, Лукас Мирингер.
 
За Болницата во Кавадарци оваа компанија порано донираше и најсовремени апарати - гастроскоп и колонскоп.