Балкан
10. May 2016 - 13:45

Вонредна седница на ЕП за укинување на визите на турските државјани

Европскиот парламент ќе одржи утре ќе одржи вонредна седница, на која ќе се разгледува прашањето за укинувањето на визите за турските државјани во Шенген зоната, јавува БТА. 

Тема на дискусијата ќе биде колку Турција ги исполнила неопходните критериуми за укинување на визите.

Како важен услов за исполнување на неопходните барања се нагласува потребата од измена на турскиот закон за борба против тероризмот.