Свет
26. April 2020 - 8:29

Во САД од последици од Ковид-19 починаа над 54.000 луѓе

Во САД со новиот коронавирус инфицирани се 960.896 луѓе, што е најголема бројка во светот.

САД исто така бележат и највисока стапка на смртни случаи, од последици од Ковид-19 досега починале 54.265 луѓе.

Додека оздравеле 118.162 лица.