Loading Video...
Кошарка
22. May 2020 - 9:49

Во Грција нема да се игра кошарка, но ПАО ќе биде шампион

Во Грција, кошарка до почетокот на следната сезона нема да се игра. 
 
Имено Грците решија да не ја доигруваат прекинатата сезона одлука за која гласаа за која гласаа сите клубови исклучок на Панатинаикос кој гласал воздржано. Но, затоа пак, популарниот „ПАО“ беше прогласен за шампион за сезоната 2019-2020. 
 
Според најавите, ниту една екипа нема да се пресели во понизок ранг, напротив лигата се очкува да биде проширена за уште два тима.