Свет
9. November 2016 - 11:55

Вистинска еуфорија во малото словенечко место Севница - нивната сограѓанка стана прва дама на САД

Ја слават победата на Трамп и фактот што нивната сограѓанка Меланија стана првата  дама на Соединетите американски држави.
 
Победата на Доналд трамп ќе има големо значење за Севница, за нејзината популарност во светот, изјави градоначалникот Среќко Оцвирк, кој не ја крие радоста и во раните утрински часови заедно со мештаните го следеше исходот од американските избори.
 
 
Туризмот ќе процвета , а севница ќе се појави на светската мапа, сметаат жителите на малото место на стотина километри од Љубљана.
 
Родителите на Меланија Трамп веќе со години живеат во Њујорк, каде го чуваат нивниот десетгодишен  внук Барон.
 
Словенечката манекенка Меланија Кнавс, која од пред 12 години е сопруга на милијардерот Доналд Трамп  во Севница  доби и колач со нејзиното име. 
Еуфорија во Севница – нивната сограѓанка стана прва дама на САД