Македонија
15. March 2021 - 12:23

Вакцинирани 4.782 здравствени работници, 137.022 граѓани се пријавиле за вакцинација против Ковид-19

Вакцина против Ковид-19 досега примиле 4 782 здравствени работници, информираа за МИА од Министерството за здравство. За вакцинација преку веб-страницата „vakcinacija.mk“, пак, досега се пријавиле 80.201 граѓани, а 56.821 преку матичен лекар.