Балкан
4. March 2019 - 9:14

Трогир доби кружен тек, но на граѓаните не им е многу јасно како функционира: Овој жолт круг стана вирален

Во Трогир е поставен кружен тек кој во средината е обоен со жолто, а веќе првиот ден предизвикал нарушување на сообраќајот.

Бидејќи е направен така што е само обоен жолт круг, без соодветна сигнализација, возачите изгледа воопшто не се снајдоа.

Мораше да се огласи на крајот и градоначалникот Анте Билиќ:

„Нациот современ „смајли“ ротатор навистина е - решение - проектирано и осмислено од искусни инженери за смалување на гужвата на најфрекфентната раскрсница во градот.

Кружниот тек е дури прилика да видиме дали функционира на оваа локација. Жал ми е што вчера имаше малку неснаоѓање, но настојував преку објава на својот Фејсбук на сите тоа да им  го најавам на време. Секако дека станавме вирални и нека се гледа првата од 40-те инвестиции планирани во оваа година“, напиша Билиќ.