Македонија
9. March 2017 - 13:41

Трајановски се сретна со новата турска амбасадорка Тулин Еркал Кара

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски денеска оствари средба со новиот амбасадор на Турција во Македонија, Тулин Еркал Кара.

На средбата градоначалникот Трајановски и посакал добредојде на амбасадорката во Скопје, изразувајќи уверување дека соработката меѓу двете држави ќе продолжи да се развива во позитивна насока.

Трајановски, како што е наведено во соопштението од неговот кабинет, истакнал дека соработката на двете држави е на високо ниво, како и соработката на Градот Скопје со Турската амбасада во Македонија. Тој посочил дека Скопје негува одлични односи и со повеќе општини во Турција, пред се со збратимените Истанбул и Маниса со кои има одлична соработка.

На средбата станало збор за досегашната соработка, начините за нејзино продлабочување, како и за актуелната политичка состојба во Македонија и состојбата со одржувањето на локалните избори.