Живот
8. March 2019 - 14:06

„Татковци и ќерки – една вистинска љубов - мајките доживееа големо изненадување во битолската градинка

„Татковци и ќерки – една вистинска љубов“, напиша на „Фејсбук“ Александар Тодоровски, споделувајќи го видеото во кое тој заедно со уште четворица татковци од Битола изиграа танц со нивните ќеркички, настап на приредба во градинка кој бил, всушност, подарок наменет за нивните сопруги, по повод 8 Март, Денот на жената. Видеото од овој несекојдневен настан, кое непрестајно се споделува и се шири на социјалните мрежи, ретко кого остава рамнодушен.

Идејата за едно вакво изненадување е на Анета Атанасовска и на тимот од градинката ,,Естреја Овадија Мара“, клон ,,Пролет”.