Балкан
5. September 2017 - 14:37

Свекор убил српска снаа во Австрија: Решила да го напушти мажот поради љубовница но неговиот татко и пресудил

Нагори Р. (43) од Австрија ја убил спрската снаа Џенифер Васиќ (26), нејзиното тело пронајдено е по два месеца во февруари во реката Ин. Во долгата истрага исклучено е самоубиство и несреќен случај и заклучено е дека таа е убиена.

Обдукцијата покажала дека несреќната жена била жива кога е фрлена во река, а причината за смртта не може да се утврди поради состојбата на телото кое во вода било 60 дена.

Како што дознават австриските медиуми, Џенифер планирала да го напушти мажот со нивните две деца, бидејќи имал љубовница.