Живот
29. May 2018 - 10:37

Ставете го ова растение дома за пари и среќа: Секој број има различно значење

Бамбусот се смета за среќна билка, која носи мир, радост и благосостојба дома, како и позитивна енергија според Фенг Шуи, древната кинеска техника.

Имено, се смета дека оние кои ја имаат дома се среќни, немаат караници и имаат и напредок во кариерата.

Важно е и колку стебла имате дома. Две носат љубов, три среќа, пет здравје, осум богатство и девет среќа на сите полиња.