Спорт плус
25. March 2024 - 14:11

Станојковски и Николов државни прваци во пинг-понг

Кристијан Станојковски од клубот Крива Паланка и Амелија Николов - ППК Шампион Фа се најуспешните пинг-понгари на Државното првенство за сениори и сениорки одржано викендот во „Јане Сандански“ во Скопје.

Иако ланските победници ги одбранија титулите имаше и неколку изненадувања на турнирот. Кај женските малата Моника Стајковска од Берово со само 14 години успеа да влезе во финалето во поединечна конкуренција и го освои второто место. Додека кај машките изненади Венко Стојанов од Радовиш кој како 22-ро рангиран успеа да стигне до третото место.

Резултати во поединечна конкуренција:

Машки:
1. Кристијан Станојковски - ППК Крива Паланка
2. Филип Младеновски - ППК Шампион Фа
3. Лука Стојчев - ППК Младост
3. Венко Стојанов - ППК Радовиш

Женски:
1. Амелија Николов - ППК Шампион Фа
2. Моника Стајковска - ППК Зегин Берово
3. Сара Стојановска - ППК 10 60 АС Ѓорче Петров
3. Софија Хасану - ППК Младост

Резултати од Микс двојки:
1. Филип Младеновски и Амелија Николов - ППК Шампион Фа
2. Кристијан Станојковски и Ана Стојановска - ППК Крива Паланка
3. Нико Доага и Софија Хасану - ППК Младост
3. Даниел Главевски - ППК Пелагонија и Фани Јованоска - ППК Зегин Берово

Резултати од машки двојки:
1. Кристијан Станојковски и Александар Јакимовски - ППК Крива Паланка
2. Лука Стојчев и Дамјан Стојчев - ППК Младост
3. Димитрие Жоговски и Роберт Михајловски - ППК Телеком Нец 2
3. Александар Кралев и Филип Младеновски - ППК Шампион Фа

Резултати од женски двојки:
1. Ана Стојановска - ППК Крива Паланка и Амелија Николов ППК Шампион Фа
2. Фани Јованоска - ППК Зегин Берово и Сара А. Стојановска - ППК Крива Паланка
3. Софија Хасану и Емилија Марковска - ППК Младост
3. Сара С. Стојановска - ППК 10 60 АС Ѓорче Петров и Васе Богоевска - ППК Младост 96.