Балкан
11. November 2015 - 16:33

Словенија постави ограда на границата со Хрватска

Бегалската криза и натаму проблем број еден во Европа. Словенија поставува ограда на границата со Хрватска, немири и судири со полицијата има и во француското пристаниште Кале, а во Егејот повтроно нови жртви во обид да стигнат до брегот на Грција.