Спорт плус
6. August 2019 - 8:25

Скопје домаќин на Европското екипно атлетско првенство 3-та лига

Aтлетската федерацијата на Македонија (АФМ) во соработка со Агенцијата на млади и спорт денеска ќе одржат заедничка прес-конференција по повод организација на Европското екипно атлетско првенство 3-та лига што ќе се одржи на 10 и 11 август 2019 година во Скопје, на Националната арена „Тоше Проески“.

Како што инсормираат од АФМ, на прес-конференцијата ќе присуствуваат претседателот на Атлетската федерација Александра Војнеска Зикова, директорот на АМС Дарко Каевски и нашите репрезентивец Јован Стојоски кој беше шестопласиран на ЕП под 23 години во Шведска.