Живот
14. November 2015 - 19:13

Скокна во водата да спаси мечка што се дави, не ни претпоставувајќи што ќе се случи на крајот!

Оваа мечка залутала во населено место на Флорида, и морала да биде застрелана со стрела за смирување, за да може да и се пријде. За жал, мечката успеала да побегне и да влезе во морето, каде сигурно би се удавила, да не беше еден голем херој.

Биологот кој работи на зачувување на природата на Флорида, Адам Варвик, влезе во морето за да ја спаси, а по подолга борба со моските струи, успеа да го спаси животното тешко 200 килограми!.

Иако поспаната мечка сеуште имаше сила да го поврди Адам, таа тоа не го направи. Додека сите луѓе нестрпливо го очекуваа крајот на приказната, чекајќи на безбедна оддалеченост, овој јунак остана со мечката, се додека не се увери дека е здрава и жива.

- Донесов одлука во моментот! Кога ја видов беспомошната мечка како се дави, адреналинот ме присили да реагирам, изјави Варвик.